Endagskurs: Friluftsmåleri på Waldemarsudde

Söndag 11 juni, kl. 9.30-16.30

 

Denna kurs är tyvärr slutsåld. Information om nästa kurstillfälle hittar du HÄR.

 

Följ med på en konstnärlig resa där vi utforskar friluftsmåleriet på prins Eugens tid genom eget skapande.

Måla med inspiration från det sena 1800-talets friluftsmåleri
Kursen inleds med en visning i utställningen Prinsens kända och okända skatter – Konst och konsthantverk ur samlingarna, där vi fördjupar oss i några av prins Eugens mest kända verk och måleri ifrån hans samtid. Vi låter oss inspireras av stämningsfulla målningar med skimrande ljus och frisk grönska.

Hur gjorde konstnärerna i slutet av 1800-talet för att hitta ett uttryck för sin inre känsla när dom målade av naturen?

Under förmiddagen går vi igenom färglära och komposition samt gör olika skiss- och färgblandningsövningar i vår ateljé. Vi går även igenom måleriteknik och utforskar akrylfärgens möjligheter.

Efter lunch fördjupar vi oss i det egna måleriet och du väljer en vy i vår vackra park på Waldemarsudde för eget skapande. Under eftermiddagens fördjupningsarbete får du individuell handledning av museets kunniga pedagog.

Kursmaterial
Materialet ingår i kursavgiften. För skiss och färgblandningsövningar använder vi kol, blyerts och akryl på papper. Du gör sedan ett fördjupat arbete och målar med akrylfärg på dukpannå. Stafflier finns att låna för den som vill.

Du kan även ta med dig eget material till det fördjupande arbete. Är du van att måla med exempelvis akvarell, gouache eller tempera så går det fint att ta med. Däremot inte oljefärg.

Kursledare
Kursen leds av Helena Fogelström, frilansande konstpedagog på Waldemarsudde, med stor erfarenhet av eget måleri.

Pris och anmälan
Pris: 1 850 kr. Material, lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag 5/6, vänligen observera att anmälan är bindande.

Har du frågor kring kursen eller behöver anmäla speciella kostpreferenser, vänligen kontakta Sophie Lindberg, s.lindberg@waldemarsudde.se.