Konstkurs: Friluftsmåleri på Waldemarsudde

Tid: Söndag 19/6 kl. 9:30-16:30

Följ med på en konstnärlig resa där vi utforskar friluftsmåleriets känsla för ljus och atmosfär genom eget skapande.

Måla med inspiration av sommarutställningen
Vi inleder kursen med att utforska friluftsmåleriet i årets sommarutställning med verk från Waldemarsuddes samling. Hur gjorde konstnärerna vid sekelskiftet för att fånga ljus och atmosfär i bild? Vi hämtar inspiration från målningar med skimrande ljus, frisk grönska och stämningsfulla speglingar i vatten.

Under förmiddagen går vi sedan igenom färglära, komposition samt gör olika skiss- och färgblandningsövningar i vår ateljé. Vi går även igenom måleriteknik och utforskar akrylfärgens möjligheter. Efter lunch väljer du en vy i vår vackra park på Waldemarsudde för eget skapande. Under eftermiddagens fördjupningsarbete får du individuell handledning av museets kursledare.

Kursmaterial
Materialet ingår i kursavgiften. På förmiddagens skissövningar använder vi kol och akryl på papper. På eftermiddagen gör du ett fördjupat arbete och målar med akrylfärg på dukpannå. Stafflier finns att låna för den som vill.

Du kan även ta med dig eget material till eftermiddagens fördjupande arbete. Är du van att måla med exempelvis akvarell, gouache eller tempera så går det fint att ta med. Däremot inte oljefärg.

Kursledare: Helena Fogelström, frilansande konstpedagog på Waldemarsudde
Pris: 1 650 kr. Material till akrylmåleri ingår samt lunch och fika.
Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Önskar du vegetarisk lunch eller specialkost, vänligen meddela vår bokning: bokningen@waldemarsudde.se

Kursen är fullbokad!
Platser finns kvar på konstkursen den 14/8.