Trädgårdsdagar

Trädgårdsdagar

Lördag – söndag 23-24/9 kl. 11.30-16.00

Helgen den 23-24 september öppnar Prins Eugens Waldemarsudde upp växthus och trädgårdsmästeri för allmänheten. Detta är ett tillfälle att se hur vi odlar och sköter de växter som förgyller trädgården och museets interiör. Passa även på att träffa vår kunniga trädgårdspersonal som ger råd och tips om växter och trädgårdsskötsel.

Vi ger under helgen visningar av växthus och odlingar samt säljer plantor, krukor och andra trädgårdsartiklar. Fri entré.

Café Ektorpet håller öppet med servering av mat, kaffe och bakverk.

Program:

Kl. 12.30 Visning för barn följt av friluftsmåleri (100 kr)

kl. 13.30 Visning av växthus och trädgårdsmästeri med trädgårdsmästare Marina Rydberg

Kl. 14.30 Visning för barn följt av friluftsmåleri (100 kr)

 

Prins Eugens intresse för blommor avspeglas än idag i de rika blomsterarrangemangen i museet och det arbete som läggs ned på skötsel av Waldemarsuddes vackra park och trädgård. För att förse Waldemarsudde med blommor lät prinsen anlägga ett trädgårdsmästeri som stod klart 1902. Det omfattade drivbänkar, blomstersängar, och det ännu bevarade växthuset med skorsten. Här odlas lökväxter och plantor för utplantering i trädgården samt krukväxter för Slottets rum. Många växter utgörs av äldre sorter eftersom det i museets uppdrag ingår att vårda och bevara anläggningen som den var på prins Eugens tid.