Integritetspolicy

Prins Eugens Waldemarsudde värnar om din integritet och följer gällande dataskyddslagstiftning (allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och ePrivacy-direktivet) om lagring av personuppgifter.

Vi sparar bara de uppgifter vi behöver i varje enskilt fall.

Vi sparar uppgifterna bara så länge vi behöver för att fullfölja avtal, genomföra köp och bokningar, skicka nyhetsbrev och andra utskick eller på grund av rättsliga skyldigheter.

Våra partner samlar in och använder cookies till annonsanpassning och mätning. Läs mer om hur våra partner Google och Meta samlar in och använder data och cookies nedan.

Vi lämnar aldrig ut personuppgifter som namn, adressuppgifter etc. till tredje part om inte lagen så kräver.

Vi skyddar alltid dina uppgifter för att förhindra att obehöriga kommer åt dem. Både tekniska och organisatoriska åtgärder har vidtagits för att försäkra att uppgifter inte förloras, manipuleras eller missbrukas.

Du kan när som helst begära att få reda på vilka uppgifter vi har lagrade om dig, att få felaktiga uppgifter rättade och att få dina uppgifter raderade så länge det inte finns lagar som kräver att vi sparar dem.

Det gör du genom att skicka ett brev med namn och personnummer där det framgår att du vill ta del av eventuellt förekommande uppgifter om dig själv. För att vi ska kunna behandla din begäran ska du underteckna brevet personligen. Namnteckningen är viktig för att ingen annan ska kunna begära ut uppgifter om dig. Om det finns personuppgifter om dig kommer de att skickas till din folkbokföringsadress.

Kontaktuppgifter:

Skriv till:

Personuppgiftsombud

Prins Eugens Waldemarsudde

Box 24227

104 51 Stockholm

Eller mejla:
ombud@waldemarsudde.se

Prins Eugens Waldemarsudde samlar in och sparar personuppgifter för följande syften:

För att kunna fullfölja avtal vid lån av konstverk till utställningar behöver vi kontaktuppgifter och vad det är vi lånar in. Efter fullföljt avtal arkiveras dessa uppgifter i anonymiserad form.

För att kunna fullfölja avtal som gäller arbete/tjänst behöver vi kontaktuppgifter och vad uppdraget gäller. Efter uppdraget behåller vi personuppgifter om vi fått samtycke till det.

För att kunna genomföra köp i webbutiken behöver vi kontaktuppgifter. Dessa sparas tillsammans med köphistorik i två år, sedan behålls bara statistik som inte går att spåra till någon särskild individ. Om du skapar en egen profil på Min sida kan du själv radera dina uppgifter efter genomfört köp. Uppgifter om kontokort är krypterade och är ingenting vi ser eller sparar.

För att skicka ut nyhetsbrev efter anmält intresse sparar vi e-postadress och namn. Du kan när som helst avbeställa prenumeration av de nyhetsbrev du anmält dig till.

För att kunna erbjuda anställning sparas inskickade ansökningar under året de inkommer samt kalenderåret därefter.

För att kunna ta emot bokningar av visningar behöver vi kontaktuppgifter och vilka visningar som bokats. Uppgifter som rör privatpersoner sparas i två år, sedan behålls bara anonym statistik. Om du skapar en profil på vår bokningssida på nätet och loggar in kan du själv hantera dina uppgifter och bestämma om och när de skall raderas eller inte.

Cookies används för webbanalys och annonsanpassning, se mer nedan.

Denna integritetspolicy är ett levande dokument där innehållet kan komma att ändras. Den senaste versionen finns alltid här på webbplatsen.

 

Policy för webbkakor

Prins Eugens Waldemarsudde använder webbkakor.

Waldemarsudde.se och dess underdomäner använder webbkakor för att förbättra navigeringen på webbplatsen, för annonsering och för att följa upp och analysera användningen av webbplatsen.

Webbkakor är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Lagen säger att vi får lagra webbkakor på din enhet om de är nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Denna webbplats använder olika typer av webbkakor. Vissa webbkakor placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor. Hos oss är det Google och Meta/Facebook (se mer om hur våra partners använder data och vilka cookies som används nedan). Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster. Läs mer om hur Google samlar in och använder data. Läs mer om hur Facebook samlar in och använder data.

Ditt samtycke gäller för följande domäner: waldemarsudde.se, webshop.waldemarsudde.se.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga webbkakor låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner, såsom sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen fungerar eventuellt inte korrekt utan dessa webbkakor.

Exempel på nödvändiga kakor

wp-wpml_current_language – används för språkhantering på webbplatsen

cookies_and_content_security_policy – används i en funktion för samtycke på webbplatsen

VALUTA – används i webshopen för valutapreferenser

SPRAK – används i webshopen för språkpreferenser

GEO – används i webshopen för geografiska preferenser

 

Kakor för statistik

Webbkakor för statistik hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med vår webbplats genom att samla och rapportera in information.

Exempel på kakor för statistik

_ga – verktyg Google Analytics, används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen

_ga_# – verktyg Google Analytics, används för att beräkna antalet besök en webbläsare gör till webbplatsen och när dessa görs

_gat – verktyg Google Analytics, används för att hantera anrop till Googles servrar

_gid – verktyg Google Analytics, används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen

 

Kakor för marknadsföring

Webbkakor för marknadsföring används för att spåra besökare på vår webbplats. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för enskilda användare.

Exempel på kakor för marknadsföring

_fbp – verktyg Meta, används för att identifiera besökaren

usida – verktyg Meta, används för att identifiera besökaren

sb – verktyg Meta, används för att spara information om webbläsaren med syfte att öka säkerheten

datr – verktyg Meta, används för att identifiera webbläsaren med syfte att minimera bedrägerier