Tillgänglighet

Tillgänglighet

Två anvisade p-platser för fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns i direkt anslutning till entrén. Där är det också lämpligt för färdtjänst att stanna.

Ett större antal parkeringsplatser för våra övriga besökare finns precis utanför staketet in till parken (ca 200 meter från museientrén).

Stenramp finns utanför ingången till museet. Inomhus finns en lägre entrédisk för underlättning av betalning.

Entrédörren har öppningsautomatik.

Museet har hissar till samtliga våningsplan.

Ledar- och assistanshundar är välkomna in på museet vilket även innefattar restaurangen. Det ska dock var tydligt att det är en hund i tjänst. Ledarhund ska ha sele och assistanshund ska ha uppmärkt täcke.

Museet är utrustat med skötbord och hiss och det går bra att ta med barnvagnen in på museet. Däremot inte i sällskapsvåningen där golv och mattor är extra känsliga.

Toaletter anpassade för bl a rullstol finns vid entrén och i Slottets sällskapsvåning.

I slottet är det trösklar till alla rum men det brukar sällan utgöra något hinder för t ex rullstolar.

Rullstol finns att låna på museet.

I parken är det relativt kuperat med stundtals stora nivåskillnader, men det går bra att ta sig fram på de flesta gångar och stigar med rullstol.

Specialvisningar

Vi tar gärna emot grupper med särskilda behov. Behöver du en tolk bokar du själv in den typ av tolk du behöver och meddelar oss det i din bokning. Alla våra pedagoger är vana att samarbeta med alla typer av tolkar.

Information om hur du bokar en visning hittar du här.