Meny för Prinsens kök

Torsk
Pepparotssmör, vitvinssås, lins- och bönragu
189 kr 

Svampsoppa
Med creme fraiche och krutonger
165 kr 

Köttbullar
Potatismos, rårörda lingon, pressgruka och gräddsås
179 kr 

Smörgås
Ost och skinka eller bara ost
60 kr

Skagenröra på rågbröd
Forellrom och citronpärlor
155 kr

 

 

Sista beställning av mat från menyn ska ske 30 minuter innan restaurangen stänger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien om Prinsens kök

I samband med en alltmer utvecklad utställningsverksamhet, öppnade 1972 även en restaurang inne i museet, då slottets forna köksavdelning byggdes om till serveringslokal. 

Den ombyggnad som föregick driften var pietetsfullt utförd och tog hänsyn till det forna köksavdelningens fasta inredning. Kvar blev kakelklädda väggarna, alla träskåp, hyllplanen i järn eller marmor, en gammal järnspis och en diskho med detaljer i marmor och koppar. Allt detta finns kvar än idag och minner om rummets forna funktion. 

Prinsens kök är numera en mycket populär restaurang, präglad av både charm och trivsel. Till det bidrar den välbevarade inredningen, de vackra blomsterarrangemangen i fönster, på hyllor och bord, samt den goda maten och drycken. 

På prins Eugens tid fanns kökspersonal som tillagade alla rätter till vardags och fest, vilket också är fallet idag. 

Vid sidan av att värna om gamla traditioner med servering av bakverk och klassisk husmanskost, experimenterar dagens kockar med menyer, maträtter och ingredienser som även speglar vår tids ideal och mattrender. 

Både Ektorpet och Prinsens kök ger i arkitektur, inredning mat och menyer även uttryck för intressanta och unika historier om platsen Waldemarsudde.