Solar Egg – Social skulptur och vedeldad bastu

Solar Egg – Social skulptur och vedeldad bastu

Solar Egg skapades 2017 av Bigert & Bergström för Riksbyggen, som symbol för en nystart i samband med samhällsomvandlingen av Kiruna.

Den sociala skulpturen och bastun Solar Egg, utlånad av Riksbyggen, är en del av Prins Eugens Waldemarsuddes utställning Expedition Konst. Verket Solar Egg är ca 5,9 x 4,6 meter och har ett skal av guldpläterat rostfritt stål, där dess fasetterade form bryter upp den omgivning som reflekteras i en mångfald av olika spegelbilder. Här kan t ex landskap, stad, himmel, sol och snö samsas i en fragmenterad bild som kan associeras till den komplexitet som dagens diskussion kring klimat och hållbar samhällsbyggnad rymmer. Skalet som är självbärande består av 69 bitar och kan demonteras och flyttas runt. Äggets interiör är utformad av trä där väggpaneler och golvtrall är gjorda i furu och britsen av asp. I centrum av ägget står det vedeldade och hjärtformade bastuaggregatet som är tillverkat av järn. Belysningen får el från egna solcellspaneler.

 

Välkomna att boka plats i den vedeldade bastun Solar Egg

Är du intresserad av att boka plats i den vedeldade bastun Solar Egg är du varmt välkommen att göra det på länken: https://solaregg.youcanbook.me

Öppettider: lördagar & söndagar kl. 12.00-14.00 och 15.00-17.00.
Från och med 18 februari öppnas bastun även fredagar kl. 11.00-13.00 samt 14.00-16.00.

Bastun är bokningsbar fram tom 20 mars.

Bastubesöket ingår i museientrén, 150 kr/plats (inga reducerade avgifter gäller) och betalas i museets huvudentré, där ni också anmäler er inför ert bokade bastubad. Vid frågor kontakta bokningen, bokningen@waldemarsudde.se, 08-545 837 20 (telefontid: tis-fre, kl. 8.30-10.30).

Praktisk information
Vi badar med badkläder för allas trevnad. Glöm ej att ta med handduk (finns möjlighet att hyra för 30 kr på plats). Det finns hinkar med vatten och skopor för att svalka sig. I nära anslutning till Solar Egg finns ett tält där du kan byta om. Här finns även lådor för värdesaker, som medtages in i bastun. Vi ansvarar ej för kläder och värdesaker.

Bastubaden är uppdelade i 2 timmars pass. Max 8 personer kan basta samtidigt. Bastun är mixad.

Besöket ingår i entrén till museet och kostar inget extra.
Skulle ni ej använda er förbokade tid debiteras en avgift om 500 kr.
För att boka tid måste du ha fyllt 18 år.
Bastubadet sker på egen risk.
Glöm inte att alkoholförtäring är förbjudet på allmän plats och i bastun.

Passa gärna på att besöka museet och utställningen Expedition konst i samband med bastubadet.